10 opstellingen voor de zithoek

 

De realiteit is vaak dat je de bank op één of hooguit twee plekken kwijt kan in de woonkamer maar.. er zijn uitzonderingen. Want je kan vaak meer met de ruimte dan je denk.

Lees snel verder..

 

Hoes banken Butterfly
Hoes banken Butterfly

Komt de bank op de huidige plek in de kamer in dezelfde afmeting dan hoef je niet verder te lezen. Komt de bank in een andere omgeving of wil je de opstelling eens helemaal anders, dan is meten weten.

Leg wat kranten op de vloer, of gebruik tape in de gewenste afmeting, zodat je een indruk krijgt van de omvang. Wordt het een zithoek? (2 banken met/ of fauteuils en hocker enz) neem dit dan mee op je “plattegrond”.

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Opstelling:

Als de ruimte het toelaat kan je de bank (of twee banken rug aan rug) ook in de ruimte plaatsen. Let er op dat de "routing" naar deuren en meer vrij moeten blijven, dit is bepalend waar je wat wel en niet kunt opstellen.

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Is de beste plek tegen de wand? Met één of twee fauteuils, een tweede bank of een hocker? Deze opstelling geeft je wel meer vrijheid om te veranderen, een hoek of lounge bank kan vaak maar op één plek, je kan er niet altijd mee schuiven..

 

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Flexibele inzet.

Een hocker oftewel poef kan je inzetten als extra zitplaats of tegen de bank aanschuiven om te ontspannen (loungen).

De afmeting van onze hockers (met hoes) hebben de afmeting van de zitkussens zodat het "aangeschoven" mooi aansluit om languit te liggen. Vraag ons ernaar.


Nuttige links.