Onderhoud  en reiniging


Reinigen hoes meubelstof Linara

 

Wij adviseren de hoezen de eerste keer chemisch te reinigen. 

 

Wassen: gekleurde hoezen altijd binnenste buiten keren voor reiniging. Delicaat wasprogramma temp 30° graden toerental 800, met wasmiddel Ariël vloeibaar 45 ml per wasbeurt (beste resultaat) teveel of niet geschikt wasmiddel 'kan' krimp veroorzaken.

 

Sterk vervuilde hoezen: katoen wasprogramma temp 30° graden, stand intensief, toerental 800. Grote hoes (bank) verdelen over twee of drie wasbeurten i.v.m. kreuk (onnodig strijken).

 

Metéén ophangen als het programma is afgelopen (i.v.m. eventuele vouwen stof) de hoezen mogen niet in de droger.

Als de hoes bijna droog is met beleid om de romp bevestigen vooral niet aan gaan trekken, dan bestaat de kans dat naden uitscheuren, alle vochtige vezels zijn kwetsbaar voor trekkracht! 

 

Chemisch reinigen of wassen is op eigen risico.


Vlekken meteen verwijderen, hoe ouder de vlek hoe lastiger.


Het enorme voordeel van een afneembare hoes bekleding is dat je deze kunt reinigen, maar niet altijd meteen nodig probeer eerst de vlek te verwijderen.

 

Vlekken op donkere kleuren niet wrijven (denk aan donkere jeans) maar altijd deppen, bij voorkeur met een schone iets lauw vochtige handdoek. Gebruik geen biotex, vanish, zout, afwasmiddel, ossen galzeep, of witte wijn e.d. daar maak je het alleen maar erger mee, maar gewoon met lauw water eventueel verdund met een scheutje schoonmaakazijn.

 

Vlek behandelen: E.v.t. vaste bestanddelen zoveel mogelijk verwijderen met een lepel. Leg vervolgens op de vlek een vochtige schone handdoek zodat de vloeistof in de vochtige doek kan trekken, herhaal dit tot de doek geen kleurstof meer opneemt. Vervolgens deppen met lauw water.

 

Vlek nog zichtbaar, geen zorgen! Wij hebben zelf ervaring met lichte hoezen, voor elke vlek is een oplossing je mag ons altijd bellen voor advies.

 

Of haal in de woonwinkel een flesje James vlekkenwonder dit ontkleurt wijn- koffie of thee écht alles (been there, done that). Ook handig op kleding. Vetvlekken deppen met wasbenzine vervolgens meteen reinigen i.v.m. kringvorming.


Onderhoud voor jarenlang plezier


Zon licht

Geen enkele stof, leer en zelfs de houten vloer is bestand tegen zonlicht, niet zo gek als je bedenkt dat je huid al binnen een half uur in de zon verkleurt. Zorg dus voor een goede zonwering of schaduwplek, of kies een lichte hoes kleur.

 

Onderhoud bank. 

De kussens staan in het begin iets bol, na verloop van tijd verdeelt de vulling zich en raakt "ingezeten" hierdoor rekt de stof iets op en kan er plooivorming in de stof (hoes) ontstaan. Dit hoort bij de eigenschap van stof (denk aan knieën in een broek) en is niet iets om je zorgen over te maken. Na reiniging van de hoes komt de stof weer terug in de oorspronkelijke positie zoals gewassen kleding.

 

Kussens die vaker gebruikt worden zullen zachter en soepeler aanvoelen dan minder "ingezeten" zitplaatsen. Het is daarvoor aan te raden om de kussens regelmatig om te keren te wisselen van plek, en op te kloppen (of op de grond leggen en er over heen lopen) zodat de vulling zich weer kan verdelen over het hele zitkussen. Laat je dit achterwege dan kan de vulling na verloop van tijd gaan inzakken. 

Beter- niet- doen.

Hoge pootjes onder je bank? Deze zijn kwetsbaarder voor frictie zoals schuiven of kantelen, beter: optillen en verzetten. Alsook springen op de zitting, arm en rugleuningen dan 'kunnen' dragende houten delen breken.

Dit valt niet onder garantie is lastig te herstellen en je bent de bank weken kwijt.

Massief beuken frame met nosag vering
Massief beuken frame met nosag vering


Geen antwoord op je vraag gevonden je mag altijd bellen 035-6020973 of open vraag en antwoord misschien is je vraag erbij.