Vind hier antwoord over de hoes meubels- levertijd en meer.


Vragen die zijn gesteld en ons antwoord.

 

1. Jullie hebben het over duurzaam, maar hoelang gaat een Soho Company bank dan mee ?

De romp van een bank of fauteuil gaan langer mee dan de stoffering, uitzonderingen daar gelaten. Vaak is het zitcomfort nog prima in orde maar de bekleding versleten vervuild of erger. Kies je voor een hoes bank of fauteuil dan kan je de hoes reinigen, en altijd een frisse nieuwe hoes bestellen, de bank of fauteuil kan dan weer jaren mee, dat is toch duurzaam?

 

2Wat voor kleur poten zitten onder de Soho Company banken of kan ik kiezen. 

De Soho meubels zijn standaard uitgerust met wengé poten (heel donkerbruin) deze vallen het minste op en passen zich aan elke ondergrond aan. Het nieuwste model bank Sven staat hoger op de pootjes (je kijkt eronderdoor) en heeft zwarte staal pootjes.                       

 

 

3. Wat is het verschil tussen een vaste of losse hoes.

Een vaste hoes word aan de onderzijde met klittenband bevestigd, dit geeft een “vast” gestoffeerd aanzien, je kunt dus niet zien dat het een hoes is. Een loshangende hoes de naam zegt het al hangt los en geeft een meer shabby aanzien. 

 

4Kan ik ook een hoesbank zonder armleuningen bestellen.

De elementen banken van Soho (emma- sjaak- roberto- sven) zijn te bestellen zonder armleuning links of rechts (stenen winkel in Soest). 

 

5. Wat als mijn hoesbank/ fauteuil na bezorging tegenvalt.

Vaak heeft het even tijd nodig om aan de omvang en kleur te wennen. De bank toont immers groter in je kamer dan in de showroom.

Omdat het een maat product is kunnen we het niet zonder meer retour nemen. Echter als je diep ongelukkig bent met de gemaakte aankoop,

willen wij tegen een compensatievergoeding een retour in overweging nemen.

 

6. Kan ik kiezen voor harde of zachte zitkussens.

De zitkussens van Soho Company meubels kunnen eventueel wat steviger worden opgevuld, maar dit gaat wel ten koste van het zitcomfort. 

 

7. Kan ik ook voor een andere stof kiezen.

Uiteraard! in onze stenen winkel kan je kiezen uit diverse materialen (ook velours) en kleuren zelfs leer. Stoffen van o.a. Romo, Designers Guild, Chivasso en meer.

 

8. Ik heb een hoesbank van Soho Company op het oog die ik hier niet kan vinden.

Dan staat het model mogelijk wel in de showroom in Soest, wij leveren alle modellen.

 

9. Ik heb jaren geleden een hoesbank gekocht van Soho en wil nu graag een nieuwe hoes, kan dat nog?

Ja zeker, als de bank ouder is dan 10 jaar vermeld dit dan even, dit omdat enkele modellen in de loop van jaren ietsje zijn aangepast. Het kan voorkomen dat een model niet meer gemaakt wordt en niet meer op de site te vinden is (ouder dan +15 jaar) dan word het iets lastiger maar, niet altijd onmogelijk.

Nieuwe hoes bestellen

 

10. De nieuwe hoes voor mijn Soho bank valt iets ruimer is dit normaal?

De oude hoes is door reiniging iets ingekrompen en zal dus strakker hebben gezeten.

 

11. Kan de hoezenstof een vuil werende behandeling krijgen.

Ja, de hoes kan naar wens (stenen winkel soest) een extra vuilwerende teflon beschermcoating ondergaan. De meerprijs is slechts een kleine bijdrage per meter benodigde hoesstof, vraag ernaar. Dit gebeurt zoals het echt moet niet met een spuitbusje of anders. De stof word professional bij de fabrikant door en door geïmpregneerd.  Daarna wordt de hoes custom made op maat van de bank gemaakt. Je hebt dus geen dure "vlekverzekering" nodig of andere "service" abonnementen waar je veel voor moet betalen en niets aan hebt. 

 

12. Ik heb op internet een hoesbank van Soho gevonden die goedkoper word aangeboden dan bij jullie hoe kan dat?

De prijs van de zitmeubels is afhankelijk van de gekozen hoes stofkwaliteit, Soho werkt vanaf (prijsgroep A) dit is de voordeligste stofuitvoering. De Linara stof valt in een andere prijsgroep, deze stof is bewezen beter van kwaliteit *, soepeler, zachter, kreuk minder, en heeft meer dan 400 kleuren. En niet onbelangrijk voor een hoes;  de linara stof kan gereinigd. Let hier dus op.

* Gebruikerservaring versus martindale test.

 

13. De hoes van mijn bank/ fauteuil is verkleurd.

Het beste is om direct zonlicht op stoffen maar ook op leren meubelen en zelf hout, zoveel mogelijk te vermijden. Als er veel directe lichtinval is kies dan bij aanschaf voor een lichte hoes kleur, of zorg voor een goede zonwering. Het is technisch helaas nog niet mogelijk een meubelstof te vervaardigen die onder invloed van (zon) licht niet verkleurt.

 

14. In de zitkussens komen plooien is dat normaal?

De kussens staan in het begin iets bol, na verloop van tijd verdeelt de vulling zich en raakt "ingezeten" hierdoor kan de stof iets oprekken en kan er plooivorming in de stof (hoes) ontstaan. Dit hoort bij de eigenschap van stof (denk aan knieën in broek) en is niet iets om je zorgen over te maken. Na reiniging van de hoes komt de stof weer terug in de oorspronkelijke positie zoals gewassen kleding.

 

15. De kussens zijn ingezakt wat kan ik hieraan doen?

Wij raden aan om de kussens regelmatig om te keren, op te schudden en te wisselen van plek. Laat je dit achterwege dan kan de vulling gaan inzakken. Kussens die vaker gebruikt worden zullen zachter en soepeler aanvoelen dan minder "ingezeten" zitplaatsen.             

Maar: mochten de kussens na jaren zijn ingezakt vullen wij ze gewoon voor je bij.

 

16. Kan ik de bank hoezen zelf reinigen.

Wij adviseren de hoezen de eerste keer chemisch te laten reinigen. Zelf reinigen met zorg op eigen risico, gekleurde hoezen wel binnenste buiten keren voor reiniging. Wasprogramma delicaat 30° graden toerental 800, met wasmiddel Ariël vloeibaar 45 ml (per wasbeurt)

 

Sterk vervuilde hoezen, katoen programma 30° stand intensief en kreukvrij,  toerental 800.  Grote hoes (bank) verdelen over twee of drie wasbeurten i.v.m onnodige kreuk want wie heeft er zin in onnodig strijken?

 

Kort centrifugeren en meteen ophangen (niet in droger!) als de hoes bijna droog is weer om de romp bevestigen, niet aan trekken dan bestaat de kans dat de naden uitscheuren. Alle vochtige vezels zijn kwetsbaarder voor trekkracht. Meer informatie reiniging en onderhoud.

 

17Vlekken uit stof verwijderen.

Vlekken op donkere kleuren niet wrijven (denk aan donkere jeans) maar altijd deppen, bij voorkeur met een schone iets vochtige handdoek.

Grote vlek: Leg op de vlek een schone vochtige handdoek zodat de vloeistof in de vochtige doek kan trekken herhaal dit zo nodig tot de doek geen kleurstof meer opneemt, daarna deppen met schoon lauw water e.v.t. verdund met wat schoonmaakazijn. Geen schoonmaakmiddeltjes zoals vanish, biotex, zout , ossen galzeep e.d gebruiken. Meer informatie reiniging en onderhoud.

 

Vlek nog zichtbaar? geen zorgen! wij hebben zelf witte hoezen, kinderen en huisdieren! Voor elke vlek is een oplossing, je mag ons altijd bellen 035-6020973 voor advies. Of lees james vlekkenwonder wat te doen. Dit ontkleurt de vlek, wijn-koffie-thee echt alles! (been there, done that). Meer informatie reiniging en onderhoud.

 

18. Bij (....) zijn hoes banken voordeliger wat is het verschil ?

Kwaliteit gaat boven kwantiteit, het is heel verleidelijk om een voordeliger product te kopen, maar eenmaal in huis 'kan' een alternatieve aankoop tegenvallen, iedereen heeft hier wel ervaringen mee (wij ook). Dit kan zo'n dagelijkse ergernis worden dat je alsnog voor je eerste keus gaat, en dat is echt zonde van de gemaakte investering. Je maakt er wel 365 dagen per jaar intensief gebruik van.

 

19. Wat is een martindale test ?

Niet alle stoffen zijn geschikt om te stofferen. Dit komt omdat niet iedere stof even sterk is. Om te testen of een stof sterk genoeg is er de martindale test. 

 

Martindale is een apparaat waarbij stoffen getest worden door over de stof heen te schuren. Er word een stukje stof op het apparaat gespannen en met gewichten wordt er langzaam over de stof heen geschuurd. Dit wordt gedaan tot er een aantal draden in de stof knappen. Hoe langer de gewichten over de stof kunnen schuren hoe sterker de stof.  Een goede meubelstof begint op ongeveer 15.000 martindale (slijtweerstand). De stoffen die gebruikt worden voor onze hoesbanken begint bij 36.000 tot 100.000 martindale.

 

20. Wat is het voordeel van een stoffen bekleding? 

Een stoffen bekleding heeft veel voordelen, het is voordeliger in aanschaf dan een (goede) leren bank,  en een stoffen bank is in vergelijking met andere materialen lekker zacht waardoor de bank direct comfortabel en warm aanvoelt. Daarnaast zijn stoffen banken en zeker hoesbanken in veel verschillende kleuren en dessins verkrijgbaar. Kies je voor een stoffen HOES bekleding dan kan je dit reinigen, omwisselen of vervangen zodat je bank ook veel langer meegaat. Tot slot vergt stof nauwelijks tot geen onderhoud, dit in tegenstelling tot leer, wel zo prettig. 

 

 


Vragen over betalen- levertijd en aflevering


21. Hoe kan ik afrekenen.

Afrekenen is hier veilig, je kan afrekenen met Ideal in de vertrouwde internetbankieren omgeving van de eigen bank. Ga voor meer vragen naar: onze service pagina.

 

22. Waarom levertijd op hoes meubels

Hoes banken, fauteuils en eetkamerstoelen worden afgestemd op jouw wensen, de metrage hoesstof wordt besteld voor het gewenste model, daarna wordt de hoes op maat handgemaakt, dat vraagt 10 tot 12 weken van je geduld.

 

23. Levering en kosten

Zodra de bestelling in ons magazijn is gearriveerd nemen wij contact op i.v.m. tijdstip en plaats bezorgen. Wij kunnen alleen leveren op straatniveau of lift.

Wel even meten of het in de lift past, door de deur kan, en of de draai gemaakt kan worden in de gang. Het zou erg zuur zijn als je mooie bank niet naar binnen kan. De bezorging van hoesbanken is kosteloos, uitgezonderd de waddeneilanden. Als tegenprestatie kan het voorkomen dat wij je vragen een handje te helpen.

Ga voor meer vragen naar: onze service pagina.

 

24. Zit er garantie op de hoesmeubels

Voor meubels geldt een garantie periode van twee jaar na ontvangst, en wordt in behandeling genomen met bewijs van factuur.

De hoes heeft garantie op productie fouten in de stof, niet op krimp van te heet reinigen, zelf veroorzaakte vlekken die niet verwijderd zijn, of uitgescheurde naden van onnodig trekken aan de hoes. Check altijd voor de zekerheid de reiniging voorschriften (16 en 17) of lees  meer op onderhoud en reiniging of bel of mail ons wat te doen. Meer informatie over garantie en voorwaarden kan je vinden op de service pagina. 

 

25. Kan ik ook de hoes banken in een echte winkel zien

Wooninspiraties is de webwinkel van Van Soest Woonwinkel in Soest. Waar je kan proef zitten, vergelijken, voor advies of bestellen natuurlijk.

 

26. Ik zie geen keurmerk op jullie site

Sinds 2000 is wooninspiraties online en voldoet aan alle voorwaarden van veilig “web” winkelen zoals in de statuten van de thuiswinkel organisatie vermeld.  

Dit is conform de wetgeving die voortvloeit uit de EU richtlijnen voor webwinkels in heel Europa.

 

Is jouw vraag er niet bij neem contact met ons of bel ons: 035-6020973 op je krijgt meteen antwoord.