25 veel gestelde vragen en antwoord


1. Jullie hebben het over duurzaam, maar hoelang gaat een hoes bank dan mee ?

De romp van een bank of fauteuil gaat of het algemeen langer mee dan de stoffering, uitzonderingen daar gelaten.

Vaak is het zitcomfort nog prima in orde maar de bekleding versleten, vervuild of erger. Kies je voor een hoes bank of fauteuil dan kan je de hoes reinigen, of een nieuwe hoes bestellen, de bank of fauteuil kan dan weer jaren mee (denk aan twee paar schoenen) dat is duurzaam.

 

2. Wat voor kleur poten zitten onder de hoes meubels, of kan ik kiezen. 

De Soho meubels zijn standaard uitgerust met wengé poten (heel donkerbruin) deze vallen het minste op en passen zich aan elke ondergrond aan. Bank Sven staat hoger op de pootjes (je kijkt eronderdoor) en heeft zwarte stalen pootjes.                       

 

3. Wat is het verschil tussen een vaste of losse hoes.

Een vaste hoes word aan de onderzijde met klittenband bevestigd, dit geeft een “vast” gestoffeerd aanzien, je kunt niet zien dat het een hoes is. Een loshangende hoes de naam zegt het al, hangt los en geeft een meer shabby aanzien. 

 

4Kan ik een hoesbank zonder armleuningen bestellen.

De elementen banken van Soho (Emma- Sjaak- Sven) zijn te bestellen zonder armleuning links of rechts (stenen winkel in Soest). 

 

5. Wat als mijn hoesbank/ fauteuil na bezorging tegenvalt.

Vaak heeft het even tijd nodig om aan de omvang en kleur te wennen. De bank zal groter lijken in je kamer dan in de showroom. Omdat het een maat gemaakt (op wens) product is kunnen we het niet zonder meer retour nemen. 

 

6. Kan ik kiezen voor harde of zachte zitkussens.

De zitkussens van Soho Company meubels kunnen eventueel wat steviger worden opgevuld, maar dit gaat wel ten koste van het zitcomfort. 

 

7. Kan ik ook voor een andere stof kiezen.

Uiteraard! in onze stenen winkel kan je kiezen uit diverse materialen en kleuren zelfs leer. Stoffen van o.a. Romo, Designers Guild, Chivasso en meer.

 

8. Ik heb een hoesbank van Soho Company op het oog die ik hier niet kan vinden.

Dan staat het model mogelijk wel in de showroom in Soest, wij leveren alle modellen.

 

9. Ik heb jaren geleden een hoesbank gekocht van Soho en wil nu graag een nieuwe hoes, kan dat nog?

Ja zeker, als de bank ouder is dan 10 jaar vermeld dit dan even, dit omdat enkele modellen in de loop van jaren ietsje zijn aangepast. Het kan voorkomen dat een model niet meer gemaakt wordt en niet meer op de site te vinden is (ouder dan +15 jaar) dan word het iets lastiger maar, niet altijd onmogelijk.

Nieuwe hoes bestellen

 

10. De nieuwe hoes voor mijn Soho bank valt iets ruimer is dit normaal?

De oude hoes is door reiniging iets ingekrompen en zal dus strakker hebben gezeten. Bovendien kan de onder stoffering van de bank (onder de hoes) wat zijn ingeklonken door gebruik.

 

11. Kan de hoes een vuil werende behandeling krijgen.

Ja, de hoes kan naar wens een extra vuil werende beschermcoating ondergaan. De meerprijs is slechts een kleine bijdrage per meter benodigde hoesstof, vraag ernaar (winkel Soest). De stof wordt niet behandeld met een spuitbusje of anders. De hoesstof word professional bij de fabrikant door en door geïmpregneerd. Daarna wordt de hoes op maat  gemaakt. Je hebt dus geen dure "vlekverzekering" nodig of andere "service" abonnementen. waar je voor moet betalen.

 

12. Ik heb op internet een hoesbank van Soho Company gevonden die goedkoper word aangeboden dan bij jullie hoe kan dat?  De prijs van de zitmeubels is afhankelijk van de gekozen stof kwaliteit voor de hoes. Wij hebben ervoor gekozen om standaard met de (originele) Linara stof te werken deze is bewezen duurzaam* valt soepel voelt zacht, en heeft 360 kleuren. Ook niet onbelangrijk; de Linara stof kan chemisch gereinigd of gewassen. Let dus op "look a like 's " die kwalitatief minder zijn.  Ruim 25 jaar positieve klant ervaring, versus martindale test.

 

13. De hoes van mijn bank/ fauteuil is verkleurd.

Het beste is om direct zonlicht op stoffen maar ook op leren meubelen en zelf hout, zoveel mogelijk te vermijden. Als er veel directe lichtinval is kies dan bij aanschaf voor een lichte hoes kleur, of zorg voor een goede zonwering. Het is technisch helaas nog niet mogelijk een meubelstof te vervaardigen die onder invloed van (zon) licht niet verkleurt.

 

14. In de zitkussens komen plooien is dat normaal?

De kussens staan in het begin iets bol, na verloop van tijd verdeelt de vulling zich en raakt "ingezeten" hierdoor kan de stof iets oprekken en 'kan' er plooivorming in de stof (hoes) ontstaan. Dit hoort bij de eigenschap van stof (denk aan knieën in een broek) en is niet iets om je zorgen over te maken. Na reiniging van de hoes komt de stof weer terug in de oorspronkelijke positie zoals gewassen kleding.

 

15. De kussens zijn ingezakt wat kan ik hieraan doen?

Wij raden aan om de kussens regelmatig om te keren, op te schudden en te wisselen van plek. Laat je dit achterwege dan kan de vulling gaan inzakken. Kussens die vaker gebruikt worden zullen zachter en soepeler aanvoelen dan minder "ingezeten" zitplaatsen. Maar, mochten de kussens na jaren zijn ingezakt vullen wij ze gewoon voor je bij.

 

16. Kan ik de bank hoezen zelf reinigen.

Wij adviseren de hoezen de eerste keer chemisch te laten reinigen. Zelf reinigen met zorg op eigen risico, gekleurde hoezen wel binnenste buiten keren voor reiniging. Onderhoud hoes

  

17. Vlekken uit stof verwijderen.

Vlekken op donkere kleuren niet wrijven (denk aan donkere jeans) maar altijd deppen, bij voorkeur met een schone iets vochtige handdoek. Grote vlek: Leg op de vlek een schone vochtige handdoek zodat de vloeistof in de vochtige doek kan trekken herhaal dit zo nodig tot de doek geen kleurstof meer opneemt, daarna deppen met schoon lauw water e.v.t. verdund met wat schoonmaakazijn. Geen schoonmaakmiddeltjes zoals vanish, biotex, zout , ossen galzeep e.d gebruiken. reiniging en onderhoud.

  

18. Bij (......) zijn hoes banken voordeliger wat is het verschil ?

Kwaliteit gaat boven kwantiteit, een zithoek wordt 365 dagen per jaar intensief gebruikt. Het kan verleidelijk zijn om voor een voordeliger alternatief te kiezen, maar eenmaal in huis 'kan' dit in gebruik tegenvallen. Het kan zelfs zo'n dagelijkse ergernis worden dat je alsnog voor kwaliteit gaat, dat is zonde van de (al) gemaakte investering.

 

19. Wat is een martindale test ?

Niet alle stoffen zijn geschikt om te stofferen, omdat niet iedere stof even sterk is. Om te testen of een stof sterk genoeg is er de martindale test. Martindale is een apparaat waarbij stoffen getest worden door over de stof heen te schuren.

Er word een stukje stof op het apparaat gespannen en met gewichten wordt er langzaam over de stof heen geschuurd. Dit wordt gedaan tot er een aantal draden in de stof knappen. Hoe langer de gewichten over de stof kunnen schuren

hoe sterker de stof. Een goede meubelstof begint op ongeveer 15.000 martindale (slijtweerstand).  

 


Praktische vragen en antwoorden


20. De levertijd op hoes meubels

Hoes banken, fauteuils en eetkamerstoelen worden afgestemd op jou wensen, de metrage hoesstof wordt besteld voor het gewenste model en afmeting, daarna wordt de hoes op maat handgemaakt dat vraagt 14 tot 16 weken van je geduld.

 

21. Levering en kosten

Zodra de bestelling in ons magazijn is gearriveerd nemen wij contact op i.v.m. tijdstip en plaats bezorgen. Wij kunnen alleen afleveren op straatniveau of lift. Wel even meten of het in de lift past, door de deur kan, en of de draai gemaakt kan worden in de hal. Het zou zuur zijn als je mooie bank voor de deur strand. De bezorging van hoesbanken is kosteloos, uitgezonderd bezorging buitenland en de wadden eilanden. Als tegenprestatie kan het voorkomen dat wij je vragen een handje te helpen. Ga voor meer of andere vragen naar: onze service pagina.

 

22. Zit er garantie op de hoesmeubels ?

Voor meubels geldt een garantie periode van twee jaar na ontvangst, en wordt in behandeling genomen met bewijs van factuur. De hoes bekleding heeft garantie op productie fouten in de stof, niet op krimp door reinigen, zelf veroorzaakte vlekken, uitgescheurde naden van onnodig trekken aan de hoes en verkleuring van zonlicht of gebruik. Check altijd voor de zekerheid de reiniging voorschriften of bel of mail ons wat te doen, informatie over garantie en voorwaarden vind je op de service pagina. 

 

23Kan ik de hoes banken in het echt zien ?

Wooninspiraties is de webwinkel van Van Soest Woonwinkel in Soest. Waar je de hoesmeubels en stoffen kunt checken, zitten, en vergelijken, voor professioneel advies én kan bestellen.

 

24. Ik zie geen keurmerk op jullie site

Sinds 2000 is wooninspiraties online en voldoet aan alle voorwaarden van veilig “web” winkelen zoals in de statuten van de thuiswinkel organisatie vermeld. Dit is conform de wetgeving die voortvloeit uit de EU richtlijnen voor webwinkels in heel Europa.

 

 


 

Is jouw vraag er niet bij, blijf er niet mee zitten.

Stel je vraag hier of bel ons even 035-6020973  

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.