Make over of opnieuw indelen?

 

Ben je niet meer tevreden als je de woonkamer binnenloopt, komt het opeens onrustig of rommelig op je over?

 

Voordat je de verfrollers tevoorschijn haalt om dan maar die wand een nieuwe kleur te geven, of naar de winkel rent om het een of ander te kopen, is het misschien handiger (en voordeliger) om deze tips even door te nemen.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Als je al een tijd ergens woont, word de woonkamer voor je het weet een verzamelplaats van spullen en ben je vergeten hoe het er ooit uitzag en oorspronkelijk bedoelt was.

 

Teveel spullen zorgen ervoor dat de kamer onrustig en rommelig aanvoelt, opruimen lost dit helaas niet altijd op. Want misschien staat de kamer inmiddels gewoon te vol met te veel meubelstukken, overvolle kasten en een salontafel die wordt gebruikt als verzamelplaats voor van alles en nog wat.

 

Kijk eens met de ogen van een buitenstaander naar je eigen woonkamer wat valt je op en wat zou je dan veranderen? 

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Verander eens de opstelling en verplaats (als het kan) overtollig meubilair waar toch niemand op zit naar andere ruimtes in huis, of maak de kringloop of studerende familie blij met jouw overbodige meubels. Dat geeft ineens ruimte! Ik kan je verzekeren dat het een groot verschil zal maken en de moeite en tijd waard.

 

Tip: Plak voor je gaat shuiven meubelviltjes onder zware meubels dat schuift niet alleen makelijker maar beschadigd ook niet de vloer.

Hou ook rekening met een goede doorloop zodat je zonder obstakels kunt bewegen, niets zo vervelend als overal omheen of tegenaan lopen.

 

Ai.. zit je vast aan de opstelling door de bekabeling van de tv?  Overweeg dan of je die kabel nog nodig hebt, er zijn prima alternatieven zoals Nl ziet dan heb je geen kabels en kastjes meer nodig, alleen een stopcontact.

 

Moe maar tevreden? Kijk dan welke accessoires je wilt behouden en waar je wat, waar wilt. Neem afstand, is het beter, kalmer en vooral rustiger?

 

De smaak te pakken en toch die muur een ander kleurtje, of de gordijnen die ooit zo'n mooie kleur hadden vervangen? Kies dan voor warme neutrale kleuren altijd goed.

 

Misschien wil je het je eerst in 3d voor je zien voor je gaat veranderen, er zijn diverse gratis apps en tools waarmee je aan de slag kan zoals: homestyler  roomstyler  Ikea planner  sketchup

 

Inspiratie:

Er kan meer met de ruimte achter je bank dan je denkt..

Twaalf trending kleurborden en tips om je bank een up grade te geven. Lastig om een je kamer anders in te delen? 10 voorbeeld opstellingen.