Kleur keuze lastiger dan de bank zelf?

Onbewust voelen we ons aangetrokken bij bepaalde kleuren, gewoon een kwestie van een goed gevoel en emotie. Juist daarom is het vaak lastig om dat gevoel te vertalen en toe te passen.  

Zeker voor grote objecten zoals een bank, die door zijn omvang meteen opvalt en de 'toon' zet in de kamer.

 

In dit artikel lees je hoe de kleur van je bank de ruimte kan beïnvloeden en aanvullen.

Hoesstof Romo Linara
Hoesstof Romo Linara

Het gaat er niet alleen om, wat je mooi vindt...

Maar ook wat past bij de lichtinval in huis, de afmeting van de ruimte, en of de kleur matcht met meubels en kleuren die al aanwezig zijn.

Komt er bijvoorbeeld veel (warm) licht naar binnen dan kan je eigenlijk met kleur alle kanten op. Minder lichtinval? Denk dan aan warme afgezwakte kleuren tot offwhite zoals de afbeelding hieronder dit maakt ruimer en lichter.

 

Hoesstof Romo Linara
Hoesstof Romo Linara

Wil je vooral rust in de woonkamer ? Denk dan aan een kleur in dezelfde kleur- familie*  als de muur dan valt de bank als het ware weg tegen de achtergrond. Gooi er wat kussens op die matchen met de overige kleuren in het vertrek zodat het pit en samenhang krijgt.

* Beige tot crème, antraciet tot kalk-grijs enz.

 

Is de ruimte groot, hoog en licht, dan wil je dit juist voorkomen en kan het kleurgebruik voor muren, plafond en meubels gedurfd en theatraal. 

 

bron Chivasso stoffen
bron Chivasso stoffen

Andere hoes nieuwe bank.

Wat je ook beslist, tussen deze kleuren is je favoriet er altijd bij. Bovendien kan je altijd van hoes kleur veranderen, want een bank met hoes verandert gewoon met je smaak mee. 

 

Gaat je voorkeur uit naar een aanwezige kleur, en komt de bank voor of dichtbij een zonnig raam? Zorg dan voor een goede zonwering, hoe donkerder de kleur hoe sneller de kleur vervaagt. Bij lichte neutrale tinten is dat nauwelijks zichtbaar.

 

Houd je net als ik van veranderen? Dan is een lichte hoesbank de beste keus. Alles past er op - bij (en onder) geeft licht in huis, je raakt er minder snel op uitgekeken en sluit aan bij elke interieur stijl. Niet praktisch? De hoes kan gereinigd, (of om gewisseld b.v. zomer- winter kleur) daar hoef je dus niet over in te zitten. 


Twijfel je nog over de kleur? Bestel een kleurstaal altijd handig om de kleur van je bank of fauteuil bij de hand te hebben voor toekomstige 'matching' aankopen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0